Teamfoto Lekkage Expertise Nederland B.V.
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Helmond, hoofdvestiging Rijen

Hoe wordt lekdetectie toegepast

Redactie helmondlekdetectie.nl, 6 maart 2024
Kies Lekkage Expertise Nederland B.V. voor het opsporen van lekkage in Helmond.
Lekkage? Lekkage Expertise Nederland B.V. expert in het opsporen van lekkages.

Lekdetectie stelt ons in staat om onzichtbare problemen in huis op te sporen zonder dat er grote ingrepen of sloopwerk nodig zijn. Het lokaliseren van water- of vochtlekkages in gebouwen is essentieel om problemen tijdig aan te pakken en schade te voorkomen. Moderne technologieën en methodes worden ingezet bij lekdetectie om de bronnen van water- of vochtlekkages te identificeren zonder onnodige schade te veroorzaken.

Hoe vindt lekdetectie plaats in de praktijk?

Een methode die veelvuldig wordt toegepast, is thermografie. Dit betekent dat het gebruik van warmtebeeldcamera's temperatuurverschillen op oppervlakken detecteert. In geval van lekkages kan water anders reageren op temperatuur dan het omliggende materiaal, waardoor de precieze positie van de lekkage kan worden vastgesteld.

Het correcte gebruik van geluid is van groot belang bij het opsporen van lekkages in waterleidingen. Het opvangen van geluidsgolven die voortkomen uit waterstroming gebeurt door middel van gevoelige microfoons. Op deze manier is het mogelijk om zelfs de kleinste lekkages op te sporen door afwijkende geluidspatronen te beluisteren.

Endoscopie wordt toegepast op moeilijk bereikbare locaties, zoals leidingen of holle ruimtes. Er wordt een flexibele buis met een camera aan het uiteinde ingebracht om live beelden te tonen van het interieur. Specialisten kunnen zo verborgen lekkages visueel detecteren.

Er wordt het vochtgehalte in materialen gemeten door middel van vochtmeters. Wanneer het vochtgehalte abnormaal hoog is, kan dit duiden op een lekkage, zelfs zonder visuele aanwijzingen. Dit kan toekomstige schade voorkomen.

Waarom zou u lekkages willen laten detecteren?

Door lekkages in een vroeg stadium op te sporen, kan men voorkomen dat water zich ophoopt en structurele schade veroorzaakt aan muren, plafonds, en zelfs funderingen. Wanneer er vroegtijdig wordt gedetecteerd, worden de reparatiekosten geminimaliseerd. Het voorkomt grootschalige sloopwerkzaamheden en zorgt voor gerichte interventies op de specifieke locatie van de lekkage.

Lekkages kunnen leiden tot de vorming van schimmel, wat schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. U behoudt een gezonde leefomgeving door lekkages snel te detecteren en aan te pakken. Het toepassen van diverse technologieën bij lekdetectie is van onschatbare waarde doordat lekkages worden opgespoord zonder onnodige schade aan uw woning.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1010 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Lekkage Expertise Nederland B.V.

Toegang tot professionele lekdetectie is van essentieel belang voor iedereen. Daarom presenteren wij hoogwaardige en precieze lekdetectiediensten tegen een van de meest competitieve tarieven in Nederland. Ook zijn wij 24/7 bereikbaar!


Bij Lekkage Expertise Nederland traceren we lekkages snel en nauwkeurig. Met onze uitgebreide ervaring, geavanceerde methodologie en consistente lage prijs, garanderen we de ultieme service. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het identificeren van de oorzaak en exacte locatie van lekkages. Na vele jaren van verfijning van onze technieken en aanpak, kunnen we lekkages nu grondig analyseren zonder destructief hak- en breekwerk. Onze diensten bestrijken heel Nederland en zijn geprijsd aan een vast tarief van €375,- exclusief BTW.